Pompoencouscous met champignons

Pompoencouscous met champignons

Benodigdheden voor 1 persoon: 225 gram diepvriespompoen 50 gram ongekookte couscous 6 grote champignons Scheutje kookroom light Knoflook 6 snoeptomaatjes Gedroogde basilicum Olijfolie Bereidingswijze: Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het apart staan Snijd de champignons in vieren Verhit de olie in een wok, zodra het warm is voeg de pompoen en champignons toe Voeg...

Continue Reading...
Kip tandoori met zilvervliesrijst en gegrilde groente

Kip tandoori met zilvervliesrijst en gegrilde groente

Benodigdheden voor 1 persoon: 100 gram kipdijfilet in blokjes 50 gram ongekookte zilvervliesrijst 220 gram diepvries gegrilde groente Olijfolie Kwart rode ui gesnipperd Flinke theelepel knoflookpasta Theelepel gemberpasta Scheutje kookroom light Scheutje citroensap Chili peper Theelepel garam masala Mespuntje kurkuma Mespuntje saffraanpoeder Bereidingswijze: Doe de kip in een kom, voeg de gesnipperde ui, de knoflook- en gemberpasta toe evenals de...

Continue Reading...
Oosterse kip met little gem

Oosterse kip met little gem

Benodigdheden voor 1 persoon: Kwart rode ui gesnipperd 4 grote champignons in dunne plakjes Olijfolie Knoflook Gember 100 gram kipdijfilet 8 ongezouten cashewnoten grof gehakt 2 theelepels mirin 1 theelepel sesamolie 3 theelepels oestersaus 2 theelepels sojasaus 4 blaadjes little gem 1 bosui Peper Bereidingswijze: Snipper de ui fijn en snij de champignons in plakjes Verhit olijfolie in een wok...

Continue Reading...
Groene erwten pasta met aubergine

Groene erwten pasta met aubergine

Benodigdheden voor 1 persoon: 50 gram ongekookte groene erwten pasta 10 snoeptomaatjes in blokjes Knoflook 5 blaadjes verse oregano en nog eens 5 voor garnering Olijfolie Halve aubergine in blokjes Citroensap 1 eetlepel cottage cheese Bereidingswijze: Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking Snijd ondertussen de tomaatjes en aubergine in blokjes Doe de tomaatjes samen met de knoflook,...

Continue Reading...
Spaghetti met aubergine en courgette

Spaghetti met aubergine en courgette

Benodigdheden voor 1 persoon: 50 gram ongekookte volkoren spaghetti 200 gram aubergine en courgette (in totaal) Kwart rode ui 2 trostomaten Knoflook 1 eierlepeltje euroma Mexicaanse kruiden taco Basilicum Olijfolie Bereidingswijze: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen Snij ondertussen de trostomaten, aubergine en courgette in blokjes en de snipper de rode ui en eventueel knoflook (als je geen knoflookpasta gebruikt)...

Continue Reading...
Gezond eten tijdens corona

Gezond eten tijdens corona

Tja we leven  momenteel in een onduidelijke en onzekere wereld. Niemand weet wanneer het leven weer normaal is en we weer naar het werken en de sportschool of sportclub kunnen gaan. Dat vraagt nogal wat qua eten en beweging. Ik hoor veel mensen om mij heen van ik kom geheid aan, ik eet niet verkeerd maar wel meer dan normaal....

Continue Reading...
Griekse gehakt met munt en oregano

Griekse gehakt met munt en oregano

Benodigdheden voor 1 persoon: 100 gram rundergehakt Citroensap 2 eilepel knoflookpasta of 1 teentje knoflook Halve eetlepel gedroogde oregano 5 blaadjes verse munt Halve aubergine 1 volkoren wrap Olijfolie Bereidingswijze: Snij de verse munt in kleine reepjes, de knoflook fijn en de aubergine in blokjes Doe de olijfolie in een koekenpan of wok en voeg het gehakt, knoflook, munt, oregano...

Continue Reading...
Spaghetti met courgettepesto

Spaghetti met courgettepesto

Benodigdheden voor 1 persoon: Halve courgette 15 gram ongebrande garneeramandelen Knoflook Verse munt Verse basilicum Olijfolie 200 gram diepvries tuinerwten 50 gram ongekookte volkoren spaghetti Bereidingswijze: Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg de spaghetti toe zodra het kookt. Doe 5 minuten voor het einde de tuinerwten erbij Snij ondertussen de courgette in de lengte doormidden...

Continue Reading...
Kipfilet met limoengremolata en sperziebonensalade

Kipfilet met limoengremolata en sperziebonensalade

Benodigdheden voor 1 persoon: Voor de kipfilet met limoengremolata: 100 gram kipfilet in blokjes Limoensap Olijfolie Klein teentje fijngehakte knoflook of eilepel knoflookpasta Halve eetlepel fijngehakte verse peterselie Halve eetlepel fijngehakte koriander Voor de sperziebonensalade: 200 gram sperziebonen Kwart rode ui 6 snoeptomaatjes Kruidenazijn 50 gram ongekookte zilvervliesrijst Bereidingswijze: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking Kook de...

Continue Reading...
Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Benodigdheden voor 1 persoon: Olijfolie Knoflook gesnipperd Rode peper Halve eetlepel kappertjes 2 trostomaten in blokjes 50 gram ongekookte spaghetti 1 ei Bereidingswijze: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking Verwarm de olie in een wok of koekenpan en voeg de knoflook en peper toe en kook dit 2 minuten of totdat de knoflook licht begint te verkleuren....

Continue Reading...
  • 1
  • 2