Gezond met Inge

is aangesloten bij BGN.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Aangesloten bij BGN.

Wat betekent dat voor jou?

B
 GN staat voor Beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland. Iedere gewichtsconsulent die hierbij is aangesloten dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de gewichtsconsulent een door de BGN geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd en dient die daarnaast ieder jaar na- en bijscholingen te volgen om zo op de hoogte te blijven van de laatste kennis, inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding.

Tevens volgt de gewichtsconsulent de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad waarbij de Schijf van Vijf de leidraad is. Bij mij betekent dit dat alle voedingsstoffen in een voedingsschema worden opgenomen, dus vetten, eiwitten en koolhydraten. Natuurlijk kan er gekeken naar specifieke wensen wanneer u bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch eet of vanwege het geloof bepaalde producten niet eet.

Wanneer u om medische redenen voeding nodig heeft die aan specifieke eisen dient te voldoen zal ik u doorverwijzen naar de huisarts zodat u een verwijzing voor een diëtist kunt krijgen. Ik ben niet medisch onderlegd waar een diëtist dat wel is.

Een voordeel van een gewichtsconsulent die bij de BGN is aangesloten is dat, wanneer u een aanvullende verzekering heeft, de kosten gedeeltelijk door de zorgverzekeraar worden vergoed. Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars.

Voor meer informatie over de BGN kijk op www.bgn.nl

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

van onze laatste posts.

Overtuigd?

Maak nu een afspraak met Inge