Gevarieerd eten met een speciaal

Voedingsplan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mijn verhaal

Inge Bulthuis

Z
oals mijn praktijknaam al aangeeft is mijn naam Inge Bulthuis. Ik ben gewichtsconsulent met als specialisatie kind en voeding.

Waar komt mijn passie voor sporten en voeding vandaan:

Bij mijn geboorte had ik ernstig ondergewicht waardoor ik de eerste weken in het ziekenhuis moest verblijven en vervolgens jaarlijks en soms eens per half jaar naar de kinderarts moest voor controle. Tijdens één van de controleafspraken zei de kinderarts dat ik blij moest zijn met het figuur dat ik toen had namelijk dun en slank, dat zou zomaar kunnen veranderen. Nou voor mijn gevoel was het ook zomaar veranderd en had ik in één keer behoorlijke heupen.

INGE OP HAAR ZWAARST.

VLAK VOORDAT INGE MET HAAR TRAINER IS GAAN TRAINEN.

Het begin van mijn overgewicht begon in mijn vroege puberteit. De bovengrens van mijn gewicht schoof ongemerkt steeds een stukje verder op. Dit ging door totdat ik bijna 25 jaar was  en 70 kilo woog (klinkt niet veel, maar ik ben maar 1,57m), toen ging de knop om. Ik ben met Sonja Bakker begonnen en een diëtiste ingeschakeld. In die periode ben ik ongeveer 13 kilo afgevallen, alleen kon ik de omslag niet maken na deze periode en wist ik nog niet wat de juiste keuzes waren. Een paar maanden later begon ik met een deeltijd opleiding naast een fulltime baan waardoor ik ongemerkt weer aankwam als gevolg van snel en makkelijk eten om, zeker tijdens mijn afstuderen, snel weer met mijn studie verder te gaan.

Een paar jaar na mijn afstuderen ben ik gaan fitnessen om meer kracht te krijgen voor karate waar ik de zwarte band voor wilde halen. In de sportschool waar ik ben gaan trainen was ook een personal trainer die tevens voedingsadviseur is. Nadat ik rond Sinterklaas een pepernoot had gepakt en daar een opmerking van hem over kreeg ben ik met hem in gesprek gegaan voor makkelijke snelle maaltijden na het trainen aangezien ik iedere dag laat thuis kwam en daardoor slecht at. Dit was het begin van een traject van twaalf weken voor voedingsadvies en vervolgens personal training om strakker in mijn vel te komen aangezien ik zo’n 10 kilo en 8% vet was afgevallen en mijn vormen ook mooi wilde laten worden. Het gevoel van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid dat mijn trainer mij geeft wil ik ook graag aan anderen geven, en dan met name aan kinderen. Ik weet wat het is om overgewicht te hebben, maar dus ook wat het is om af te vallen en wat dat met iemand doet juist ook mentaal. Afvallen is immers niet alleen lichamelijk. Voor blijvend resultaat is een leefstijlverandering van groot belang en dat is niet altijd makkelijk.

INGE IS HIER VIER JAAR BEZIG MET HAAR NIEUWE LEEFSTIJL.

Mensen in je directe omgeving zullen opmerkingen maken, waar het eerst was “heb je wel eens aan afvallen gedacht?” wordt dat nu “eet je wel voldoende?”, “je moet niet meer afvallen hoor”, dit kan leiden tot onzekerheid, er gaat veel door je heen en dan zijn zulke opmerkingen niet altijd even makkelijk. En als je alles eenmaal hebt bereikt en je bent op een verjaardag krijg je de opmerking “neem nog maar een stuk taart, je moet er nog van groeien”. Dit soort opmerkingen zullen blijven, want mensen zien immers niet wat je moet doen om zo’n figuur te hebben en te behouden.

Om mijn doel als gewichtsconsulent te bereiken ben ik de studie gewichtsconsulent voor kinderen via de LOI gaan doen. De opleiding bestond uit de volgende modules: voedingsleer, product en levensmiddelenleer, een gezonde leefstijl bij kinderen, (op)voeding en coaching, praktijkvoering en begeleiding van mensen met voedingsvraagstukken.

Na afronding van mijn cursus heb ik mij ingeschreven bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, kortweg BGN. Door deze registratie kunt u uw zorgverzekeraar vragen voor een vergoeding wanneer u bij mij komt en u een aanvullende zorgverzekering heeft. Eén van de eisen van de registratie is dat ik ieder jaar een bepaald aantal punten moet halen om mijn kennis up to date te houden.

Ons laatste nieuws?

Lees het hier.

Leer Inge kennen tijdens een kennismaking.

Geef hier jouw beschikbaarheid op.