Groene erwten pasta met aubergine

Groene erwten pasta met aubergine

Benodigdheden voor 1 persoon:

50 gram ongekookte groene erwten pasta

10 snoeptomaatjes in blokjes

Knoflook

5 blaadjes verse oregano en nog eens 5 voor garnering

Olijfolie

Halve aubergine in blokjes

Citroensap

1 eetlepel cottage cheese

Bereidingswijze:

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

Snijd ondertussen de tomaatjes en aubergine in blokjes

Doe de tomaatjes samen met de knoflook, peper en oregano in de blender en pureer tot een saus

Verwarm de olijfolie in een wok en voeg de aubergine toe. Bak het mooi bruin en gaar. Strooi er peper over en besprenkel met citroensap.

Voeg de tomatensaus aan de aubergines toe en roer goed door. Doe vervolgens de pasta erbij en roer door.

Doe de pasta in een schaal met een eetlepel cottage cheese en garneer met verse oregano.

Eet smakelijk

Geïnspireerd op het gerecht rode-linzenpasta met aubergine en ricotta van Fitchef

Leave a Reply

Your email address will not be published.