Kipfilet met limoengremolata en sperziebonensalade

Kipfilet met limoengremolata en sperziebonensalade

Benodigdheden voor 1 persoon:

Voor de kipfilet met limoengremolata:

100 gram kipfilet in blokjes

Limoensap

Olijfolie

Klein teentje fijngehakte knoflook of eilepel knoflookpasta

Halve eetlepel fijngehakte verse peterselie

Halve eetlepel fijngehakte koriander

Voor de sperziebonensalade:

200 gram sperziebonen

Kwart rode ui

6 snoeptomaatjes

Kruidenazijn

50 gram ongekookte zilvervliesrijst

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Kook de sperziebonen in kokend water gedurende 7 tot 9 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet

Meng het limoensap met peper en olijfolie in een kom, voeg de kipfilet toe en laat 10 minuten op kamertemperatuur marineren.

Snijd de ui in dunne plakjes en doe dit samen met de kruidenazijn in een kom en laat 10 minuten staan.

Bak de kipfilet in een wok gaar

Snij ondertussen de tomaatjes door de helft en voeg deze samen met de bonen bij de ui, breng op smaak met peper

Voeg de rijst bij de kip en serveer samen met de bonensalade

Eet smakelijk!

Geïnspireerd op recepten van Albert Heijn

Leave a Reply

Your email address will not be published.