Oosterse kip met little gem

Oosterse kip met little gem

Benodigdheden voor 1 persoon:

Kwart rode ui gesnipperd

4 grote champignons in dunne plakjes

Olijfolie

Knoflook

Gember

100 gram kipdijfilet

8 ongezouten cashewnoten grof gehakt

2 theelepels mirin

1 theelepel sesamolie

3 theelepels oestersaus

2 theelepels sojasaus

4 blaadjes little gem

1 bosui

Peper

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn en snij de champignons in plakjes

Verhit olijfolie in een wok en voeg zodra het warm is de ui toe en roerbak.

Voeg na 3 minuten de knoflook en gember toe en wok 1 minuut mee

Voeg de champignons toe en wok totdat het vrijgekomen vocht van de champignons is verdampt

Haal alles uit de wok en verwarm nog weer wat olijfolie in dezelfde wok

Doe de kip en cashewnoten in de wok en bak de kip gaar

Voeg het uimengsel toe en schep het om

Voeg de mirin, sesamolie, oestersaus en sojasaus toe en laat 1 minuut inkoken

Snij ondertussen de bosui in ringetjes

Breng de kip op smaak met peper

Haal 4 blaadjes van de little gem af en leg op een bord                                                     

Vul de blaadjes met de kip en garneer met de bosui

 Eet smakelijk!

Geïnspireerd op Oosterse kip in little gem uit Altijd iets te vieren

Leave a Reply

Your email address will not be published.