Spaghetti met courgettepesto

Spaghetti met courgettepesto

Benodigdheden voor 1 persoon:

Halve courgette

15 gram ongebrande garneeramandelen

Knoflook

Verse munt

Verse basilicum

Olijfolie

200 gram diepvries tuinerwten

50 gram ongekookte volkoren spaghetti

Bereidingswijze:

Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg de spaghetti toe zodra het kookt. Doe 5 minuten voor het einde de tuinerwten erbij

Snij ondertussen de courgette in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine of in een hoge beker wanneer je een staafmixer gebruikt

Verhit in een droge koekenpan de amandelen totdat ze goudbruin kleuren

Doe de amandelen samen met de knoflook munt, basilicum en olijfolie bij de courgette en maal tot pesto, kan glad, ik had zelf iets grover

Als de spaghetti en de tuinerwten zijn afgegoten voeg de pesto toe en roer door.

Eet smakelijk!

Recept gebaseerd op volkorenlinguine met courgettepesto van Albert Heijn

Leave a Reply

Your email address will not be published.